Pages

12.12.2008

Ananas Ve Limonlu Krema

Malzemeler
1 Su bardağı badem
3 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon kabuğu rendesi ve suyu
2 Çorba kaşığı toz jelatin
2 Çorba kaşığı su
250 gr konserve ananas
1 Su bardağı hafifçe çırpılmış krema
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Bademleri bir süre sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun.
Bir fırın tepsisine alarak sıcak fırına sürün.
Kıtır hale gelen kadar bademleri mutfak robotuna koyup, irice kalacak şekilde öğütün ve bir kenara koyun.
Yumurta sarılarını, şekeri, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve 2 çorba kaşığı sıcak suyu bir arada robota koyun veya mikserle krema haline gelene dek çırpın.
4-5 Dilim ananası bir kenara ayırın.
Kalanları püre haline getirip, krema kıvamlı karışıma ekleyin.
Jelatini de içine ilave edin.
Jelatin iyice karıştıktan sonra kıyılmış bademleri de kremaya ekleyin.
Hazırladığınız kremayı servis tabağına alın.
Buzdolabına koyup, soğumasını bekleyin.
Servis yapmadan önce üzerini ananas dilimleri ile dilerseniz kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.