Pages

12.04.2008

Ali Paşa Kebabı

Malzemeler
10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Ali Paşa Kebabı

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.