Pages

11.24.2008

Zeytinli Börek


Malzemeler
3 Adet hazır ekmek hamuru
Yarım kilo zeytin
1 Adet yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı salça
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 TMutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
atlı kaşığı pulbiber
.
Hazırlanışı

Ekmek hamurlarını birleştirip, yoğurun.
Yarısını ayırıp unlanmış tezgah üzerinde elinizle yarım santim kalınlığında açın.
Salça, pulbiber ve sıvıyağı karıştırıp yarısını açtığınız hamurun üzerine sürün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak yarısını salça, pulbiber ve sıvıyağ sürdüğünüz hamurun üzerine serpiştirin.
Hazırladığınız hamuru rulo şeklinde sarın.
Bir santim kalınlığında dilimler halinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ekmek hamurunun diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Hamurların kabarması için nemli bezle örtüp 30 dakika beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta dereceli fırında pişirin.
Zeytinli Börek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.