Malzemeler
1 Paket milföy hamuru
1 Adet iri havuç
1 Adet orta boy patates
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Adet yumurta akı
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Havucu ve patatesleri haşlayın.
Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu patatesli karışıma ekleyin.
4 Adet milföy hamurunu kara olacak şekilde dizip, yapıştırın.
Hazırladığınız harçı hamurun üzerine yayıp, rulo şeklinde sarın.
Buzlukta yarı yarıya donana dek bekletin.
Yarım santim aralıklarla kesip, önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirin.
Yaz Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder