Pages

11.30.2008

Ahududulu Tartölet

Malzemeler
1 Su bardağı ahududu
1 Su bardağı taze böğürtlen
Hamuru için :
1.5 Su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Yarım paketten daha az margarin
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın beyazı
Kreması için :
1 Kutu labne peynir
Yarım su bardağından az şekersiz krema
Yarım su bardağı şeker
2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için : Nane yaprağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem


Hazırlanışı
Tartöletin hamurunu hazırlamak için unu, tozşeker ve margarinle birlikte karıştırın.
Hamur ekmek kırıntısı görümünü aldığında iyice çırptığınız yumurtayı ekleyin karıştırın.
Top haline gelen hamuru alıp, bir folyoya sarın ve buzdolabına koyun.
Bu şekilde 1 saat bekletin.
Buzluktan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Parça hamurları elinizle düzleştirip, yağlanmış küçük kek kalıplarının içine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta beyazını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Pişen tartöletleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kreması için ; labne peyniri, krema, tozşeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
Bu kremayı soğuyan tartöletlerin üzerine sürün.
Kremaların üzerine ise böğürtlen ve ahududuları bölüştürerek dizin.
Nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
Ahududulu Tartölet yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.