Pages

11.30.2008

Peynirli Poğaça III

Malzemeler
1 Kilo un
250 gr margarin
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı yaş maya
100 gr beyaz peynir
Tuz
Üzerine serpmek için : Susam veya çörek otu

Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Un, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, süt, maya, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını geniş bie kap içinde karıştırın.
Ancak ikinci yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
Malzemeler bütünleşecek şekilde yoğurun.
Poğaça hamuru yağlı olduğundan hamura şekil verirken elinizle ezin.
Ezilmediği takdirde poğaçalar pişme sırasında çatlayabilir.
Hamura şelik verdikten sonra içine beyaz peynir koyup, kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre üzerine susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında poğaçaların üzeri pembeleşene dek pişirin.
Peynirli Poğaça III yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.