Pages

11.30.2008

Ev Poğaçası

Malzemeler
Hamuru için :
4 Su bardağı un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
İçi için :
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 18
Yöntem
Hazırlanışı
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın.
Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın.
Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun.
Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin.
Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın.
Yarım santim kalınlığında inceltin.
İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.
Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp servis yapın.
Ev Poğaçası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.