Pages

11.28.2008

Pekmezli Rulo

Malzemeler
2 Adet ekmek hamuru
1 Kase pekmez
Yarım kase iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
1 Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.
Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin.
Hamuru rulo sarın.
Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin.
Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Pekmezli Rulo yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.