Pages

11.30.2008

Krep

Malzemeler
Hamur malzemesi :
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz
Krep harçları :
1) Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı)
2) 200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem


Hazırlanışı
Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.
İkinci harç malzemelerini karıtırın.
Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.
Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.
Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.
Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.
Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.
Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.
Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.
Krep yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.