Pages

11.30.2008

Antepfıstıklı Tartölet

Malzemeler
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 Adet yumurta
1 Paketten 1.5 çorba kaşığı fazla margarin
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
İçine :
200 gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı pudraşekeri
Yarım paket vanilya
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için :
150 gr kayısı marmelatı
Yarım su bardağı badem
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için ; un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp, yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
3-4 Milim kalınlığında açın.
Hamurdan cevizden küçğük parçalar koparın.
Yuvarlayıp, kek kağıtları üzerine bastırın.
Tartölet kalıbına yerleştirin.
Çatalla üzerine delikler açın ve kayısı marmelatından sürün.
İç harcını hazırlayın.
Bunun için ; dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın.
Tartöletlerin üzerine yayın.
Pembe bir renk alana dek orta ısılı fırında pişirin.
Fırından aldıktan sonra da üzerine kayısı marmelatı sürün.
Dövülmüş antepfıstığı serpın.
Bademle papatya şekli verin ve servis yapın.
Antepfıstıklı Tartölet yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.