Pages

11.30.2008

Ançüezli Pizza

Malzemeler
Hamur için :
500 gr un (4 Su bardağı)
20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı)
1 su bardağı ılık süt
1 Adet yumurta
50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı)
Yeterince tuz
Bir fiske şeker
Üstü için :
Yarım şişe domates suyu veya ketçap
150 Gr kaşar peyniri
2 Çorba kaşığı ançüez
3 Diş sarmısak
1 Fincan sıvıyağ
Yeterince tuz, biber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin.
Unun ortasını havuz gibi açın.
20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin.
Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta, tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın.
Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın.
Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin.
Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın.
Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin.
Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır.
Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun.
İçine dövülmüş sarmısağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün.
Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Ançüezli Pizza yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.