Pages

11.28.2008

Vişneli Çikolatalı Pasta

Malzemeler
125 gr margarin
Yarım su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1 Su bardağından biraz fazla un
2 Çorba kaşığı kakao
1/3 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı vişne likörü
100 gr beyaz çikolata
100 gr bitter çikolata
2 Çorba kaşığı krema
2 Su bardağı vişne
Muhallebi için :
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı buğday nişastası
2 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şekeri mikserde çırpın.
Krema kıvamına geldiğinde karıştırmaya devam edip, yumurtaları teker teker ekleyin.
Mikseri durdurun ve çırpma işlemine bir kaşıkla devam edin.
Un ve kakaoyu yavaş yavaş malzemeye karıştırın.
Son olarak likör ve sütü ekleyin.
20 Santim çapında bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.
Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Muhallebiyi hazırlayın.
Bunun için süt, un, buğday nişastası ve şekeri ateşe koyun.
Kısık ateşte karıştırın.
Muhallebi koyulaşınca ocağı kapatın.
Arasıra karıştırarak soğutun.
Keki soğuttuktan sonra enine ikiye bölün.
Muhallebiyi arasına sürün.
Vişneleri 5-6 tanesini süslemek için ayırın.
Kalanını muhallebinin üzerine sıralayın.
Diğer keki üzerine kapatın.
Beyaz çikolatayı ve bitter çikolatayı ayrı kaplara koyun.
Bu kapları da içi su doku tencerelere oturtun.
Her iki kaba da 1 çorba kaşığı krema ekleyin.
Çikolatalar eridikten sonra kekin üzerine dökün.
Vişnelerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Vişneli Çikolatalı Pasta yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.