Pages

11.30.2008

Açma I


Malzemeler
600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.
Açma I yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.