11.24.2008
Yayla Böreği
Malzemeler
250 Gr margarin
5 Adet yufka
2 Adet soğan
250 Gr kıyma
1 Demet taze soğan
1 Adet domates
1 Adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
.
Hazırlanışı
Margarini küçük bir tavaya alıp,eritin.
Yufkaları yağlayıp üst üste koyun,yağlanmış tepsiye yerleştirin ve dışarda kalan kısımları kesin.
Soğanı yemeklik doğrayıp,kıymayla birlikte suyu kalmayacak biçimde pişirin.
Domatesleri küp küp doğrayın,taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Bunları soğan ve kıymayla güzelce karıştırın yada yufkanın üzerine ilk önce pişirilmiş soğanla kıymayı daha sonra diğer karışımı koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Yayla Böreği yemek tarifleri .
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder