11.24.2008
Valide Sultan Böreği
Malzemeler
5 Adet yufka
500 Gr soğan
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı soda
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Su bardağı ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Adet yumurta
Tuz, Karabiber ve çörek otu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin.
Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın.
İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın.
Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin.
Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin.
Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin.
Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin.
Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin.
200 derecelik fırında pişirin.
Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.
Valide Sultan Böreği yemek tarifleri .
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder