Pages

11.24.2008

Tepsi Mantısı


Malzemeler
Hamur için :
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
6 Su bardağı un
Yeterince su
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
250 Gr kıyma
1 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı salça
Sarmısaklı yoğurt
1 Su bardağı su
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Ortasını havuz gibi açtığınız unun içine yumurta, su ve tuz koyup sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
Bezelere (parçalara) ayırın ve 15 dakika dinlendirin.
Bezelerden (parçalardan) ince yufkalar açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığınız tepsiye dizin ve fırında üzerlerini kızartın.
Sos için; kıymayı margarinle kavurun ve ince ince kıyılmış biberleri ekleyin.
Üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı döküp pişirin.
Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
Tepsi Mantısı yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.