11.24.2008
Tepsi Mantısı
Malzemeler
Hamur için :
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
6 Su bardağı un
Yeterince su
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
250 Gr kıyma
1 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı salça
Sarmısaklı yoğurt
1 Su bardağı su
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Ortasını havuz gibi açtığınız unun içine yumurta, su ve tuz koyup sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
Bezelere (parçalara) ayırın ve 15 dakika dinlendirin.
Bezelerden (parçalardan) ince yufkalar açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığınız tepsiye dizin ve fırında üzerlerini kızartın.
Sos için; kıymayı margarinle kavurun ve ince ince kıyılmış biberleri ekleyin.
Üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı döküp pişirin.
Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
Tepsi Mantısı yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder