Pages

11.24.2008

Tokat mantısı

Malzemeler
Hamuru için :
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
Yarım çay fincanı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un
İçi için :
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı margarin
250 gr kıyma
2-3 Adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 Çorba kaşığı domates salçası
Ayrıca :
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
1 Paket et suyu
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı

Hamur için verilen tüm malzemeley karıştırıp, hamur haline getirin.
Küçük paraçlara ayırdığınız hamurları açın.
İnce şeriler halinde uzunlamasına kesin.
Sonra da bu şeritleri kare halinde kesin.
Temiz bir bez üzerinde kurutun.
Diğer tarafta doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
Ardından ince ince doğranmış biberleri ekleyip, iyice kavurun.
Tuz ve karabiberi ilave edin.
Son olarak domates salçasını ekleyip, ateşten indirin.
Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyarak kaynatın.
1 Paket et suyu, 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.
Kaynadıktan sonra kurutulmuş mantıları suya atıp, haşlayın.
Haşlanınca suyunu süzün.
Servis tabağına önce mantı, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı karışımı dökün.
Sıcak olarak servis yapın.
Tokat mantısı yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.