11.24.2008
Tavuklu Zarf Böreği
Malzemeler
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme :
1 Tavuk göğüs eti
100 gr çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber, çörekotu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
İç malzemeyi hazırlamak için; tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın.
Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Bir kapta üç yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye çırpın.
Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.
Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.
Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.
Üzerine yumrta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Tavuklu Zarf Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder