Malzemeler
2 Adet yufka
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr haşlanmış tavuk eti
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarımsak
100 gr dil peyniri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
.
Hazırlanışı
Tavuk etini küçük küçük kesin.
Tuz, baharatlar ve ceviz içiyle karıştırın.
Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı buruşturarak tepsiye yayın.
Sıvıyağ serpip, ikinci yufkayıda aynı şekilde yerleştirin.
Tavuklu harçtan serpin.
Bir kapta eritilmiş tereyağına unu karıştırarak ekleyin.
Un pembeleştiğinde sütü ilave edin.
Tuzunu ayarlayın ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
Karışımı yufkaların üzerine dökün.
Rendelenmiş dil peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Tavuklu Kırma Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder