Pages

11.23.2008

Tavuk Budu Böreği

Malzemeler
1 Adet yufka
4 Adet kemikleri ayıklanmış tavuk budu
250 gr ıspanak
1 Su bardağı mantar
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı krema
1 Su bardağı mısır unu
1 Çorba kaşığı susam
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı

Tavuk butlarını tuzlayıp, karabiber serpin.
Tereyağında arkalı önlü kızartıp, soğutun.
Ispanağı da incecik doğrayıp, az miktar sıvıyağda soteleyin.
Küçük doğranmış mantar, nişasta, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyip, karıştırın.
Yufkayı 4 parçaya bölüp, geniş tarafına tavuk budunu koyun.
Tavuğun ortasına gelecek şekilde ıspanaklı karışımdan koyun.
Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın.
Yumurtaları çırpın ve sıvıyağ katın.
Tavuklu börekleri önce yumurtaya sonra susamlı mısır ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerine kızarana dek pişirin.
Tavuk Budu Böreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.