11.23.2008
Talaş Böreği
Malzemeler
Yarım kilo un
1/4 Limon suyu
400 gr margarin
Harcı için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kilo kuzu eti
1 Adet soğan
1 Adet küçük patates
1 Adet küçük havuç
1 Su bardağı konserve bezelye
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
.
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Un, tuz ve limon suyunu karıştırın.
İçine azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
10 dakika dinlendirin.
İçini açıp, margarini yerleştirin.
Mardane ile açabileceğiniz kadar açın ve tekrar katlayın.
Bu işlemi yarım saat ara ile 3 defa tekrarlayın.
Harcı için küçük küpler halinde doğradığınız eti, sıvıyağla birlikte bir tencereye koyun.
Arasıra karıştırarak kavurun.
İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
Tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
5 dakika daha sote ettikten sonra bezelye ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Hamuru parçalara ayırıp, 2 milim kalınlığında açın.
Her kenarı 5 santim olan karelere kesin.
İçine yeterince harç koyun.
Katlayıp, ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz üzerine susam serpin.
180 dereceli fırında yarın saat pişirin.
Talaş Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder