Pages

11.23.2008

Sütlü Börek


Malzemeler
5 Yufka
3 Adet yumurta
2.5 Su bardağı süt
2 Çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme:
1 Demet maydonoz
2.5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

2 Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
İç malzemeyi hazırlamak için; maydonozu ayıklayıp yıkayın.
İnce ince doğrayıp ufalanmış beyaz peynirle karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı serip üzerine yumurtalı karışımdan dökerek yayın.
İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Peynirli içi yufkanın her yerine yayın.
Dördüncü yufkayı üzerine serip sütlü karışımı ilave edin.
Beşinci yufkayı yayın.
Artan sütlü karışıma bir yumurta ilave edip karıştırın.
Böreğin üzerine yayıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Sütlü Börek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.