Pages

11.23.2008

Susuz Mantı


Malzemeler
Hamuru için :
2 Su bardağı un
Tuz
Yeterince ılık su
İçi için :
150 gr kıyma
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber
4 Çorba kaşığı margarin
Sos için :
1 Kase yoğurt
4 Diş sarımsak
Kırmızı pulbiber

.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Hazırlanışı

Unu eleyerek bir kaba alın.
Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurun.Yarım saat dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın.
Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün.
Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açın.
Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin.
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun.
Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin.
Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin.
Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapın.
Susuz Mantı yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.