Malzemeler
2 Adet yufka
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı küp kesilmiş tavuk eti
2 Su bardağı dolusu küçük kesilmiş havuç, patates ve bezelye karışımı
Maydanoz ve dereotu
7 Adet maydanoz sapı
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
.
Hazırlanışı
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
1 Çorba kaşığı margarini eritin.
Bir fırça yardımı ile ilk yufkanın üzerine sürün.
İkinci yufkayı yerleştirin.
Bir yemek tabağı yardımıyla 7 adet yuvarlak kesin.
2 Su bardağı küp şeklinde kesilmiş havuç, patates ve bezelye karışımını yuvarlak kesilmiş yufkaların üzerine eşit şelikde bölüştürün.
Her harcın üzerine iri parçalar halinde kesilmiş maydanoz ve dereotu koyun.
Yufkaların kanarlarını harcın üzerine büzerek toplayın.
Maydanoz sapı ile bağlayın.
1 Çorba kaşığı eritilmiş margarini 1 adet yumurta ile çırpın ve bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Sebzeli Börek II yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder