Malzemeler
Yarım kg yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarmısak
Yarım demet maydonoz
Tuz,karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı
.
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
.Soğanı ince ince kıyıp,margarinle birlikte kavurun.
Üzeine kıymayı ekleyip,iki dakika daha kavurun.
Mantarları temizleyip ince ince kıyın ve kıymalı harca ilave edin.
Mantarlar pişene kadar kavurmaya devam edin.
Sonra ocaktan indirin.
Ayrı bir kapta havucu rendeleyip,2-3 dakika haşlayın.
Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı,mantarlı karışıma katıp karıştırın.
Üzerine ince kıyılmış maydonoz ve karabiberi ekleyip,tekrar karıştırın.
Yufkaları üst üste koyup,dörde bölün.
Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyun.
Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın.
Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp,gül şekli verin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün.
Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Sebzeli Gül Böreği yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder