Pages

11.23.2008

Sebze Soslu Hazır Mantı


Malzemeler
400 gr hazır mantı
1 Adet havuç
Maydanoz
1 Adet soğan
1 Adet kereviz sapı
450 gr domates
Sek beyaz şarap
3.5 Çorba kaşığı tereyağı
150 gr dondurulmuş bezelye
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Havuç, soğan ve kerevis sapını ayıklayıp, yıkayın.
İnce ince kıyın veya robottan geçirin.
Yeşilliğin fazla ezilmemesine özen gösterin.
Tereyağını bir tavada kızdırın.
İçine kıyılmış sebzeleri koyun ve kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak pişirin.
İçine sek beyaz şarabı katın.
Tuz ve karabiber serpiştirin.
Kısık ateşte şarap buharlaşana dek pişirin.
İçine bezelyeleri ilave edin.
Kabukları soyulup küçük küçük kesilmiş domatesleri de ilave edin.
Orta ateşte pişirmeye 20 dakika kadar devam edin.
Hazır mantıları tuzlu suda haşlayın.
Tuzlu sudan çıkarıp üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Üzerine bol miktarda kıyılmış maydanoz serpiştirip, servis yapın.
Sebze Soslu Hazır Mantı yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.