Pages

11.23.2008

Saçaklı Mantı

Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet tavuk göğsü(haşlanmış)
2 Çorba kaşığı margarin
6 Su bardağı su
1 Adet tavuk suyu tableti
2 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz,karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Geniş bir kaba aldığımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım.
Tuzunu ilave edelim.
Azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
Bu arada önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayıralım.
Hamurdan yumurta iriliğnde bezeler yapalım.
Bezeleri unlu bie zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım.
Arada bir ters yüz ederek 15 dakika kurumasını bekleyelim.
Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya saralım.
Oklavayı dikkatle çekip çıkaralım.
Yufkayı bir parmak eninde keselim.
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı margarinle yağlayalım.
Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Ara sıra tepsiyi fırından alıp, şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim.
Tavuk göğsünü haşladığımız tencereye 6 su bardağı su ilave edelim.
Birkaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim.
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp,şeritlerin üzerine serpelim.
Tekrar fırına sürelim.
20 dakika pişirelim.
Tepsiyi fırından alalım.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarini gezdirip,servis yapalım.
Saçaklı Mantı yemek tarifleri
Engelli Reklam.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.