
Malzemeler
1 Kilo yufka
500 gr pırasa
1 Kilo kereviz
3 Adet havuç
250 gr kıyma
3-4 Dal dereotu
100 gr dil peyniri
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Pırasaları temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Kereviz ve havuçları temizledikten sonra rendeleyin.
Kıymayı kavurun.
Pırasa, havuç ve kerevizi ilave edin ve sebzeler pembeleşene dek kavurun.
Ateşten alıp, ılınmasını bekleyin.
Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Yufkaları 6 eşit parçaya bölerek hazırladığınız harcı paylaştırın.
Harcın üzerine kalem gibi kestiğiniz dil peynirlerini yerleştirip, gevşek bir sigara böreği şeklinde sarın.
Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak yağda kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
Pırasalı Çin Böreği I yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder