Malzemeler
3 Adet yufka
2 Adet yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
3-4 Adet orta boy pırasa
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy soğan
3 Adet beyaz lahana yaprağı
1.5 Su bardağı süt
1 Kase galeta unu
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Öncelikle böreğin içini hazırlayın.
Soğanı iyice kıyıp, 4-5 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin.
2 Dakika sonra kıymayı ve çok ince doğranmış pırasayı da ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip, kavurun.
Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın.
Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip, tekrar çırpın.
İlk yufkayı serip, üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.
Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin.
Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen oluşacak şekilde kesin.
Bu üçgenlerin geniş tarafına sebzeli harçı koyun.
Yan kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
Börekleri sütün içinde 5 dakika bekleterek galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Orta dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
Pırasalı Çin Böreği II yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder