Malzemeler
Harcı için :
Yarım kilo pırasa
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet yumurtanın beyazı
Biraz sıvıyağ
Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber
Hamuru için :
1 Kilo un
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
Ilık su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Pırasayı ince ince doğrayın.
Piyazlık doğranmış soğanları, biraz margarin, sıvıyağ, veya tereyağ ekleyerek kavurun.
Tuzunu karabiberini ve isreğe göre kırmızı pulbiberini ekleyin.
Hamuru hazırlamak için unu, yumurtaları, sirkeyi ve tuzu azar azar ılık su ilave ederek yoğurun.
Üzerine bir bez örtüp, oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde 14 tane parça koparın.
Bu parçaları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
2 Çorba kaşığı margarini eritip, 1 çay bardağı sıvıyağ ile karıştırın.
Her yufkanın arasına bu karma yağdan sürün.
Bu arada böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayın.
7 Yufkayı oklava kullanmadan elle büyüterek açıp, üst üste tepsiye yayın.
Soğumuş harcı hamurun üzerine koyun.
Bir yumurtanın akını çırpıp, harcın üzerine gezdirin.
Diğer 7 parçaya da aynı işlemi yaptıktan sonra 1 yumurtanın sarısıyla birkaç kaşık sıvıyağı çırpıp, böreğin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 260 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Pırasalı Börek II yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder