Pages

11.23.2008

Pırasalı Börek I

Malzemeler
7 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı sirke
1 Kahve fincanı ayçiçek yağı
2 Su bardağı süt
Biraz su
1 Paket margarin
İçi için:
500 gr pırasa
1 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
5 Adet yumurta
500 gr yoğurt
250 gr beyaz peynir
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

Hamur yoğurma kabına unu eleyip,ortasını havuz gibi açın.
Tuz, sirke, ayçiçekyağı, süt ve biraz su ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
1 paket margarini eritip soğutun.
Hamurdan 30 parça beze yapın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Eritilmiş margarini sürün.
Beşer beşer katlar halinde üst üste koyup birleştirin.
Buzdolabında 15 dakika dondurun.
Bu arada içini hazırlayın.
Pırasayı ince ince doğrayın.
1 kaşık ayçiçek yağı ile kavurun.
Ilınınca yumurta, tuz ve peyniri ilave edin.
Hamurları tepsi büyüklüğünde açın.
Aralarını yağlayarak üçünü üst üste koyun.
Üçüncü yufka konduktan sonra hazırladığınız harcı yufkanın üzerine koyun.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.
Üzerine yağ sürüp, önceden ısıtılan fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Pırasalı Börek I yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.