Pages

11.23.2008

Peynirli Tava Böreği


Malzemeler
3 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
Tuz
İç malzemesi :
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için :
2 Su bardağı sıvıyağ
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

.Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın.
Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayın.
Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
Peyniri ufalayın.
Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın.
Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
Hamuru ikiye katlayın.
Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın.
Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin.
Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın.
Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin.
2 Su bardağı sıvıyağı kızdırın.
Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Peynirli Tava Böreği yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.