Pages

11.23.2008

Peynirli Pohça Böreği

Malzemeler
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Alabildiğince un
Hamura süslemek için:
150 Gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı
İçine:
200 Gr beyaz peynir
Maydanoz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

Geniş bir kapta sütü, yumurtayı, yağı, tuzu ve unu iyice karıştırın.
Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırın.
Bu hamurları tek tek açın.
Üzerlerini margarin ve sıvıyağ karışımından sürün.
Açtığınız hamurları üçer üçer ve üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin.
Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
Daha sonra hamurları daha büyük bir yufka olacak şekilde açın.
Açtığınız 4 Adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayın.
Yaklaşık yarım saat bekletin.
Orta incelikte açın.
Yufkayı dört parça olacak şekilde kesin.
Parçaların ortasına peynir ve maydonoz karışımından koyun.
Bohça şeklinde kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene dek servis yapın.
Peynirli Pohça Böreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.