Pages

11.23.2008

Peynirli Pide

Malzemeler
Hamuru için :
750 Gr un (6 su bardağı)
250 Gr tereyağı veya margarin
250 Gr yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için :
400 Gr beyaz peynir
1 Adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kırmızı biber
Üzerlerine sürmek için yumurta sarısı
Hamurun bekletilme süresi : 1 saat

.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Unu kabartma tozuyla beraber hamur açacağınız yere eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Küp küp kesilmiş yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu katın.
Hamur haline gelene dek yoğurun (gerekirse su ilave edin).
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Üzerine nemli bez örterek, 1 saat kadar bekletin.
Bu sürenin sonunda her parçayı yarım santim kalınlığında açın.
Ortasına maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir, kırmızı biber ve yumurtayı karıştırarak hazırladığınız harçtan koyun.
Hamurun ortasını boş bırakmak suretiyle kenarlarını üste doğru katlayıp, bastırın.
Uçlarına yuvarlayın ve kayık şekli verin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında kızarana dek pişirin.
Peynirli Pide yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.