Pages

11.14.2008

Patlıcan Dolması


Malzemeler

250 gr kıyma
6 Adet patlıcan
1 Çay bardağı pirinç
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekşi sos için :
3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Adet limon suyu
Dolmaların ağzını kapatmak için ; domates kabukları

Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı

Önce patlıcanların içini oyup, tuzlu suda bekletin.
Acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp, bir bez ile kurulayın.
Kıymayı derin bir kaba alın.
Yemeklik doğranmış soğanı ve pirinci ekleyin.
Haşlanmış nohut ve salçayı ekleyip, karıştırın.
Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber serpin.
Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp, oyulmuş patlıcanların içine doldurun.
Üzerine domates kabuklarını kapatın ve tencereye dizin.
Yarısına gelecek kadar su koyup, ağır ateşte pişirin.
Pişmesine yakın sarımsak, kuru nane ve limon suyunu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin.
1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Patlıcan Dolması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.