Pages

11.14.2008

Pazı Sarması

Malzemeler

1 Kilo pazı yaprağı
1 Adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
Suyunu süzün.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.
Pazı Sarması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.