Malzemeler
1 Kilo pazı yaprağı 
1 Adet soğan 
Yarım su bardağı bulgur 
300 gr kıyma 
1 Çorba kaşığı salça 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet dereotu 
2 Çorba kaşığı margarin 
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon 
Mutfak   
Zorluk  2 
Süre  40 dk. 
Kaç Kişilik  8 
Yöntem  
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın. 
Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın. 
Suyunu süzün. 
Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. 
Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun. 
Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin. 
Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. 
Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın. 
Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin. 
Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın. 
       Pazı Sarması yemek tarifleri






0 yorum:
Yorum Gönder