Pages

11.14.2008

Pastırmalı Enginar Dolması

Malzemeler

4 Adet taze enginar
120 gr partırma
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet soğan
100 gr iç bakla
1 Fincan limon suyu
1 Fincan zeytinyağı
1 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin.
Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.
Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun.
Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın.
Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin.
Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın.
Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun.
Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın.
Pastırmalı Enginar Dolması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.