Pages

11.23.2008

Patatesli Börek

Malzemeler
4 Adet yufka
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Kahve fincanı su
2 Su bardğı su
İçi için :
4 Adet patates
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kırmızı pulbiber, tuz
Üzerine :
Yumurta sarısı
Çörek otu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Öncelikle patetesleri haşlayın.
Rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
İnce kıyılmış maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyip iyice karıştırın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
1 Çay bardağı sıvıyağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.
İlk yufkanın üzerine sürün.
İkinci yufkayı yerleştirin.
Sekiz eşit parçaya ayırın.
Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun.
Sigara böreği sarar gibi sarın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
Buzdolabında 1 gün bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Patatesli Börek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.