Malzemeler
4 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
1.5 kilo patates
1 Su bardağı süt
3 Kahve fincanı margarin
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Kahve fincanı margarin
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin.
Ezilmiş patatesi, 3 kahve fincanı erimiş margarini, sütü ve beyaz peyniri karıştırıp bulamaç haline getirin.
Bir tepsiye yufkayı yayın.
Üzerine kalan erimiş margarini sürün.
İkinci yufkayı üzerine koyun.
Patatesli harcın yarısını dökün ve tekrar bir yufka koyun.
Üzerine 2 kahve fincanı eritilmiş margarini sürün.
Son yufkayı da serip, en üste patatesli harcı ekleyin.
Sıkı bir şekilde rulo halinnde sarın.
Keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesin.
Yatık olarak yağlanmış tepsiye dizin.
Yarım saat dinlendirip, üzerine yumurta sarısı sürün.
230 Dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Patatesli Rulo yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder