Malzemeler
4 Adet patates
3 Adet havuç
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
2 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı fesleğen
Tuz, karabiber
Arzuya göre susam
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Haşlanmış patates ve havuçları bir kaba küçük küpler halinde doğrayın.
Üzerine kabartma tozu, un, yumurta, süt, ufalanmış beyaz peynir, sıvıyağ, ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi katın.
Malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin.
Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökün.
Üzerine susam serpip, 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyip, servis yapın.
Patates Böreği yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder