11.23.2008
Paşa Böreği
Malzemeler
Hamuru için :
6 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı su
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Harcı için :
1 Su bardağı bezelye garnitürü
10 Adet doğranmış mantar
Yarım demet maydanoz
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 Adet sosis yada tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı etsuyu
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
Tuz
Üzerine serpmek için ; çörekotu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini unun ortasına koyup iyice yoğurun.
Hamurdan küçük bir parça ayırın.
Hamuru merdane ile açıp 26 santim genişliğinde bir kalıba yerleştirin.
Garnitürü, doğranmış mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yapın.
Sütü, etsuyunu, yumurtayı, unu ve tuzu iyice çırpıp üzerine dökün.
Üzerini ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yaparak süsleyin.
1 saat kadar bekletin.
Çörekotu serpip 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Paşa Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder