Pages

11.22.2008

Mantarlı Gül Böreği

Malzemeler
Yarım kilo yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı

Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun.
Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin.
Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın.
Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dakika haşlayın.
Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın.
Yufkaları üst üste koyup, dötde bölün.
Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun.
Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın.
Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün.
Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Mantarlı Gül Böreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.