Pages

11.22.2008

Mantarlı Börek

Malzemeler
250 gr mantar
2-3 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 Adet domates
4 Çorba kaşar peyniri rendesi
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın akı
75 gr margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik süt
3 Adet yufka
tuz, karabiber, susam
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

.Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dakika limonlu suda bekletelim.
Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote edelim.
Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım.
2 dakika kadar kavuralım.
Tavayı ateşten alalım.
Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım.
Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpalım.
Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam edelim.
İlk yufkayı düz bir zemine serelim.
Yumurtalı harçtan üzerine sürelim.
Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım.
Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölelim.
Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım.
İki tarfını hafifçe içe doğru katlayalım.
Döndürüp rulo şeklinde saralım.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Susam serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirerek, servis yapın.
Mantarlı Börek yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.