Pages

11.22.2008

Mantarlı Taş Ekmeği

Malzemeler
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 Çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 Adet soğan
2 Adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin.
1 su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın.
Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin.
Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökün.
Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin.
Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın.
Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün.
Çevirerek arkalı önlü pişirin.
Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın.
1 çorba kaşığı margarini tavada eritin.
Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun.
Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyun.
Hepsini karıştırın.
Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyin.
Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin.
Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın.
En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın.
Mantarlı Taş Ekmeği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.