Pages

11.22.2008

Kıymalı Sarma Börek


Malzemeler
3 Adet yufka
6 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr az yağlı kıyma
4 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Sos için :
1 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı
Soğanları ve maydanozu kıyın.
1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dakika kavurun.
Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kavurun.
Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölün.
5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave edin.
Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayın.
Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştirin.
Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpın.
Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Kıymalı Sarma Börek yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.