Pages

11.22.2008

Kıymalı Saray Böreği

Malzemeler
200 Gr yağsız kıyma
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun.
Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün.
Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun.
Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın.
Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün.
Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin.
Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın.
Kıymalı Saray Böreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.