Pages

11.22.2008

Kıymalı Rulo Börek

Malzemeler
4 Su bardağı un
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
2 Çorba kaşığı sirke
250 gr margarin
İç malzeme:
300 gr kıyma
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Soğan
Tuz ve karabiber
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Hamurdan eşiy büyüklükte 20 beze hazırlayın.
Üzerlerini nemli bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp küp doğrayın.
tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun.
Tuz ve karabiberini serpip karıştırın.
Soğumaya bırakın.
Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açın.
On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin.
Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesin.
Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayın.
Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarın.
Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökün.
Bıçakla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Kıymalı Rulo Börek yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.