11.22.2008
Katmerli Börek
Malzemeler
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
1 Adet yumurta
1 Su bardağı su
Tuz
Alabildiğince un
Üzerine sürmek için :
1 Adet yumurta sarısı
1 Çay kaşığı sıvıyağ
İçi için :
Beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber, kırmızıbiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kapta yoğurdu, eritilmiş margarini, yumurta, suyu ve alabildiği kadar unu karıştırın.
Tuzunu ayarlayın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerlerine eritilmiş margarin sürün ve kare şeklinde katlayın.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Bu arada peynirli içi hazırlayın.
Peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız hamur parçalarının her birini 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın.
Aralarına peynirli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı karıştırın.
Rulo şeklinde sardığınız hamurların üzerine sürün.
İki parmak kalınlığında aralıklarla bıçakla hamuru çizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Katmerli Börek yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder