Pages

11.22.2008

Köylü Böreği


Malzemeler
6 Adet yufka
Üzerine :
3 Adet yumurta
200 gr süt
100 gr tereyağı veya margarin
50 gr yoğurt
Harcı için :
100 gr taze fasulye
100 gr havuç
Yarım demet taze soğan
5 Adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı
Taze fasulye, taze soğan ve sivri biberi ince kıyın.
Havucu kazıyıp, rendeleyin.
Küçük bir tencereye yağdan 2 çorba kaşığı alın.
Sebzeleri sıvı yağda karıştırarak kavurun.
Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip, iç harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölün.
Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı serin.
Üzerine harcı eşit miktarda yayın ve ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
Daha sonra içe doğru kıvırarak gül haline getirin.
Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
İkinci yufkanın da içine harcını koyup ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
Gül şeklinde sardığınız ilk yufkanın etrafına sarın.
Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.
Yumurta, süt, eritilip soğutulmuş tereyağı veya margarin ve yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine dökün.
150 dereceli fırında 20 dakika veya altı üstü kızarana dek pişirin.
Köylü Böreği yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.