11.22.2008
Kurufasulyeli Mantı
Malzemeler
3 su bardağı un
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı su
4 Su bardağı haşlanmış kuru fasulye
3 Çorba kaşığı tereyağı
8 Su bardağı tavuk suyu
3 Su bardağı su
3 Diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kırmızı pulbiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için yumurta, un, yarım su bardağı su ve tuzu bir kapta yoğurup, 10 dakika bekletin.
Ayrı bir yerde haşlanmış fasulyeyi tuz ve karabiberle birlikte robottan geçirin.
Hamurdan iri parçalar koparın.
Tepsi büyüklüğünde ve yarım milimetre kalınlığında açın.
Önce boylamasına sonra enlemesine küçük kareler oluşturacak biçimde kesin.
Ortalarına hazırladığınız fasulye püresini koyun.
Dört kenarını birleştirin.
yağlanmış fırın tepsisine dizin.
200 dereceli fırında hafifçe pembeleştirin.
Daka sonra kaynayan tavuk suyunda haşlayın.
Servis tabağına alın.
Önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu mantının üzerine gezdirin.
Biberi yağda yakıp, yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapın.
Kurufasulyeli Mantı yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder